Canvit – doplňky stravy vyvinuté veterináři

Mnozí majitelé psů, kteří se zajímají o správnou výživu svého čtyřnohého přítele, budou dříve nebo později řešit otázku, zda a jaké doplňky stravy přidávat do krmné dávky. Ať už krmíte granulemi nebo doma připravovanou stravou, čas od času je nuté pejskovi přidat konkrétní látky pro zlepšení fungování organismu.

Výrobků je na trhu celá řada, ale jak se v nich vyznat? Představíme vám výrobky české firmy Canvit, která ve spolupráci s odborníky na výživu a veterináři vyvíjí doplňky stravy jak pro každodenní péči, tak pro konkrétní oblasti psího zdraví. A jak je naším dobrým zvykem, mnoho produktů už máme s úspěchem otestováno na vlastních mazlíčcích.

Doplňky pro každodenní péči

Pokud krmíte svého pejska doma připravovanou stravou, tedy syrovým nebo vařeným masem, jistě jste už řešili správně vyvážený poměr vitamínů a minerálů v krmné dávce. Abyste si byli jisti, že váš pejsek dostane přesně to, co potřebuje, můžete mu do krmiva přidávat Nutrimin, což je komplex ctrnácti vitamínů a minerálů s L-karnitinem, který, pomáhá přeměně tuku na energii a předchází hypovitaminózám.

V období výměny srsti a nejen tehdy využijete Biotin (pro velká psí plemena Biotin Maxi), přípravek obsahující směs biotinu, niacinu, zinku a vitamínů B pro podporu přirozených vlastností nejen srsti, ale i kůže.

Pro psy v různých životních stádiích má Canvit připravené produkty z řad Junior a Senior, oba ve variantě Maxi pro velká plemena. Chutné tabletky jsou zdrojem aminokyselin, vitamínů, probiotik, prebiotik či kolagenu pro konkrétní věkovou skupinu.

Aktivní psi v zátěži jistě ocení Canvit Sport/Sport Maxi, ve kterých dostanou energii, aminokyseliny a stopové prvky napomáhajcí regeneraci svalů a udržení optimální kondice.

Skvělým pomocníkem pro pejsky v rekonvalescenci, například po operaci, ale taky pro pejsky ve stresu či v zátěži, březí a kojící feny, je roztok Aminosol, který obsahuje hydrofilní komlex vitamínu B, aminokyselin, glukózy a solí, což zaručí vašemu pejskovi rychlejší regeneraci, doplnění základních živin a může pomoci při nechutenství.

canvit_clanek

Imunita a trávení

Stejně jako u lidí, i u psů je imunita úzce spjata se zdravím zažívacího traktu. Doplňky stravy na posílení obranyschopnosti organismu je vhodné podávat v zátěžových situacích, při zhoršeném zdravotním stavu, či ve chvílích, kdy je zvíře ve stresu – například při stěhování nebo příchodu štěněte do nového domova. Pro rychlé zvýšení imunity skvěle poslouží Canvit Immunity, komplex aktivovaných betaglukanů, vitaminů a stopových prvků v ochucených tabletkách. Pro podporu trávení se uplatní Probio, směs probiotik, prebiotik a betaglukanů v sypkém prášku.

Pohybový aparát

Kloubní výživa je jedna z nejdůležitějších složek stravy psa, protože zdravý a bolestí neomezený pohyb je základem pro dlouhý život našich mazlíčků. Existují dva základní typy přípravků pro podporu zdraví kloubů – preventivní a léčebné. Preventivně je vhodné přidávat kloubní výživu mladým rostoucím psům, sportovcům, i psům dospělým s běžnou aktivitou. Canvit nabízí řadu Chondro/Chondro Maxi, vyváženou směs chondroitinu, kolagenu, glukosaminu a vitaminu C, který je podporuje syntézu kolagenu v kloubech.

Pro pejsky starší s bolestí kloubů volíme řadu Chondro Super, které navíc obsahuje MSM, sorganický zdroj síry napomáhající syntéze kolagenu. Pro podporu růstu a regeneraci kostí můžeme podávat Biocal/Biocal Plus. Jedná se o směs vápníku a fosforu, uplatní se například u kojících fen, u starších psů nebo přezubujících štěňat či jako pomoc při zlomeninách kostí, ale vždy platí, že je lepší jeho užití konzultovat s vaším veterinářem.

Nadbytek minerálů by mohl poškodit zdraví vašeho mazlíčka. Volba vhodných doplňků stravy nemusí být zrovna jednoduchou záležitostí, má i svá úskalí.

Pokud si nejste jisti, který z preparátů by byl pro vašeho pejska nejvhodnější, zastavte se v některé z našich kamenných prodejen, nebo se ozvěte do Messengeru, rádi vám s výběrem poradíme.